Help support TMP


"So what's going on here... " Topic


6 Posts

All members in good standing are free to post here. Opinions expressed here are solely those of the posters, and have not been cleared with nor are they endorsed by The Miniatures Page.

For more information, see the TMP FAQ.


Back to the Computer Stuff Plus Board


320 hits since 31 Dec 2011
©1994-2014 Bill Armintrout
Comments or corrections?

Space Monkey31 Dec 2011 9:54 p.m. PST

I've noticed that whenever we've had issues with our internet connection (DSL, our node is about a mile away)… and I call in to tech-support… the problem just about always goes away in the next few hours.
Like… for the past 4 days we've had intermittent drops… just suddenly can't get on. At other times the signal would be weak (no good for Netflix).
So finally, after trying to make sure it's not something on my end, I call in… they have me do the same stuff I've already done… reset the modem and such. They spend 15 minutes with me on the phone. They say, "From these readings there's something wrong with the line." (every time I call I get a different form of tech-babble) "We'll send a tech out."
So the guy is supposed to come Monday morning. Fine. But by midnight the connection is fine… not a single drop today.
No one has been here yet.

I seem to get an issue like this every few months and every time I call it seems to clear up pretty quick afterward. I usually give it a day or so before I call… I'm not on the phone every time we get a glitch… so in each case it's been an ongoing something that I've tried to deal with and attempted to wait out.
It's like the provider has a knob and keep turning down our connection until we complain and then they quickly turn it back up again.
Am I just imagining things? Are they screwing with my head? Should I put tinfoil in the windows to block their amberwaves?

Personal logo Saber6 Supporting Member of TMP Fezian31 Dec 2011 10:15 p.m. PST

I ran through a spat of having to re-boot my DSL modem 2-4 times a week (connection would drop to 300K or less). Then it "went away"

Personal logo Waco Joe Supporting Member of TMP Inactive Member31 Dec 2011 10:27 p.m. PST

25 years ago when we would have trouble connecting to one of our branch libraries, we would call SW Bell. They would tell us everything looks okay on their end but they would "run diagnostics" anyway. Within a few minutes the connection was restore. That was over a dedicated phone line and 512K modems! The more things change, the more they stay the same.

napthyme Sponsoring Member of TMP01 Jan 2012 1:00 p.m. PST

I had the same issue for months and it turned out to be be a bad connector at the pole, once the tech changed it out things are working fine again.

Problem was it needed to be acting up for him to find it and it took months for them to be doing that at the same time.

Space Monkey02 Jan 2012 11:22 a.m. PST

I'm thinking it's what the tech guys at work used to call 'FM'.
"This autosampler passes all its diagnostics but it's still botching the testing… must be FM."

With the 'M' standing for 'Magic'.

blackscribe Inactive Member02 Jan 2012 3:55 p.m. PST

If they are related to my cable provider's tech support, they are fixing something and lying about it.

Sorry - only trusted members can post on the forums.